Speaker

Dhr. Jan Blockx is onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen in de domeinen mededingingsrecht, staatssteun, de interne markt, het gemeenschappelijk handelsbeleid en technologische regulering. Hij treedt ook op als non-governmental advisor voor de Europese Commissie in het International Competition Network en is lid van het redactiecomité van Competitio – Tijdschrift voor Belgische mededinging. Voorafgaand aan zijn academische carrière, werkte dhr. Blockx als advocaat in internationale advocatenkantoren Freshfields Bruckhaus Deringer en Hogan Lovells (2006-2016).

Description

Dit seminarie heeft als doel om de RFA attent te maken op de mogelijke gelijkenissen inzake praktijken van oneerlijke mededingen tussen bedrijven en de strafrechtelijke bepalingen zoals oplichting of misbruik van vertrouwen. Kennen de typologieën inzake inbreuken op het mededingingsrecht een overlapping met het strafrecht? Onze spreker geeft over deze vraagstelling beschouwingen en onderzoekt dit samen met de deelnemers.

Het seminarie kan zowel fysiek (RSM Auditors, Lozenberg 22 b 3 B 1932 Zaventem) als via Webinar worden gevolgd.

Details

Thu 28 April 2022
14:00
17:00
4
RSM Zaventem, Lozenberg 22, 1931 Sint Stevens Woluwe
Unlimited
NL

Location

Group membership

sponsor logo PricewaterhouseCoopers Forensic Services sponsor logo RSM interaudit sponsor logo i-Force sponsor logo KPMG sponsor logo Federale Interne Audit sponsor logo B3TER sponsor logo Finvision